Prajitura "Carpati"

de iry-gabriela in Prajituri, 15 Iul 2013 | 7363 vizualizari

 

....aceasta reteta am preluat-o de pe un site numit Delicatese, acum ceva vreme. Nu mi-a reusit in intregime dar sunt mandra ca a fost pe gustul celor din casa pentru ca s-a topit toata....

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • 6 oua,
  • 6 linguri de zahar,
  • 6 linguri de faina
  • esenta de vanilie.
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 2 oua,
  • 2 linguri de apa,
  • o cana de zahar,
  • un pachet de margarina (250gr)
  • 50 gr de cacao
  • esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Carpati":

Pentru inceput trecem la prepararea foilor carpati: separam albusurile de galbenusuri, dupa care albusurile le batem spuma cu 4 linguri de zahar. Separat galbenusurile le batem spuma cu cele 2 linguri de zahar ramase si esenta de vanile. Galbenusurile batute spuma le vom adauga peste albusuri amestecand usor cu o lingura de sus in jos. Apoi se adauga faina si se amesteca pana compozitia devine omogena. Din aceasta compozitie vom coace 2 foi in tava de aragaz care am tapetat-o cu hartie de copt. Foile se vor coace cam 15 minute la cuptor bine incins.  

Pentru crema procedam astfel: batem ouale bine dupa care adaugam zaharul si apa. Apoi vom aseza vasul la baie de aburi amestecand incontinuu cu telul pana se ingroasa compozitia. Se da vasul deoparte si se adauga cacaoa si se amesteca bine pana se incorporeaza toata si se lasa sa se raceasca. Dupa ce s-a racit crema obtinuta se adauga margarina (care a fost lasata la temeratura camerei pentru a se inmuia bine) si esenta de rom.

Pentru asamblare vom face astfel: vom taia fiecare foaie in trei parti egale, dupa care se ung foile cu crema de cacao (eu am pastrat putin pentru a pune deasupra in lipsa glazurii). Dupa ce au fost unse toate foile, ultima ramanand deasupra neunsa, o vom introduce la frigider pana se intareste crema. Apoi se scoate de la rece si se va taia in trei patrate. Fiecare patrat se va intoarce pe partea unde se vad foile unse si se va taia pe diagonala dupa care se vor uni cu crema pe partea ramasa fara crema. Triunghiurile astfel obtinute le vom unge cu crema. Apoi se va da iar la frigider dupa care se va portiona si bineinteles servi.

TIPS-URI

1

aceasta prajitura este prevazuta cu glazura dar pentru ca m-am trezit tarziu am ales sa o ornez cu crema ,a iesit la fel de buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Carpati"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de cacao si nuci